Ahmed Köroğlu

Nurpedia.org - İman ve İslam Hakikatlerine Dair Nur Ansiklopedisi sitesinden
21.45, 21 Ağustos 2021 tarihinde Turker (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 20306 numaralı sürüm ("Kategori:Kabir Yeri Bilgisi Eksik Olanlar Kategori:İnebolu Nur Talebeleri Kategori:Şahıs Kategori:Denizli Hapsi Kategori:Fotoğrafsız..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
(fark) ← Önceki sürüm | Güncel sürüm (fark) | Sonraki sürüm → (fark)

Ahmed Köroğlu İnebolulu olup İnebolu ve havalisinde Nurlara hizmet etti. Üstad’la ve ve diğer İnebolulu nur talebeleriyle beraber 1943 Denizli hapsine girdi.[1][2]

Şahsi Bilgiler[değiştir]

Diğer İsimleri: Zenbilli Ahmed Efendi

Doğum Yeri ve Tarihi: 1903[1]

Vefat Yeri ve Tarihi: 1965[1]

Kabrinin Yeri:

Risale-i Nur ile Nasıl Tanıştığı[değiştir]

1936 yılında Üstad'ın Kastamonu’ya geldiğini duyunca (Ömer Gedikoğlu) ile Kastamonu’ya gidip Üstad'ı ziyaret etti.[2]

Bediüzzaman Said Nursi ile Görüşmeleri[değiştir]

Risale-i Nur'da Nerede ve Nasıl Bahsedildiği[değiştir]

Sâbian: Hâfız Ali’nin mektubunda bazılara hitaben yazdığımız bir mektup ile ve hâdise-i hazıra dair hafif geçeceğine ait son mektup, bugünden bir hafta evvel postaya verilmiş. Hâfız Ali, yoldaki o iki mektubu okumuş gibi mektubunu yazması, sadakatinin bir lem’a-i kerameti olduğu gibi; aynı günde –hiç vuku bulmamış– yanıma ehemmiyetli büyük bir memur-u siyasî gelmesini Nazif’in arkadaşlarından Köroğlu Ahmed rüyada aynen görüp o memurdan üç saat evvel rüyayı bize hikâye edip tabir istedi; tabiri, tevilsiz çıktı.

(Kastamonu Lahikası)


Birincisi: Ben kapıya çıktığım vakit, me’mulün hilafında Risale-i Nur şakirdlerinden dört tane Ahmedler –bana alâkadar birer maksadı yapacak– birden beraber kapıya geldiler; iki tane köylerden, ikisi de burada ayrı ayrı mahallelerden.

Hem yine Risale-i Nur’un mühim bir talebesi Köroğlu Ahmed’e bir miktar yoğurt hem teberrük hem tayin olarak verdik. Daha elinde yoğurdu tutarken Risale-i Nur’un masum talebelerinden Hilmi’nin mahdumu Ahmed, elinde öteki Ahmed’e verdiğim miktar yoğurtla kapıyı açtı. Risale-i Nur talebelerinden altı Ahmed’in bir günde bu çeşit tevafukatı tesadüfe benzemez belki o Ahmedlere nazar-ı dikkati celbeden bir işarettir.

(Kastamonu Lahikası)

Risale-i Nur'daki Diğer Alakalı Yerler[değiştir]

İlgili Resimler/Fotoğraflar[değiştir]

İlgili Maddeler[değiştir]

Kaynakça[değiştir]

  1. 1,0 1,1 1,2 Necmeddin Şahiner, Son Şahitler 2
  2. 2,0 2,1 https://nurkoy.org/inebolu-kahramanlarindan-omer-lutfi/