Hatice Soylu

Nurpedia.org - İman ve İslam Hakikatlerine Dair Nur Ansiklopedisi sitesinden
18.17, 7 Ocak 2017 tarihinde Turker (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 3047 numaralı sürüm (Yeni sayfa: "Kategori:Şahıs '''Hatice Soylu''', Isparta'nın Sav köyündeki nur talebelerindendir. Yine bir nur talebesi olan Savalı Ahmed Altuğ'un kızıdır. On üç yaşında Asâ-y...")
(fark) ← Önceki sürüm | Güncel sürüm (fark) | Sonraki sürüm → (fark)

Hatice Soylu, Isparta'nın Sav köyündeki nur talebelerindendir. Yine bir nur talebesi olan Savalı Ahmed Altuğ'un kızıdır. On üç yaşında Asâ-yı Mûsa kitabını yazarken Sav’da yazılan risaleleri tashih ettirmek maksadıyla Üstad’a (Kastamonu'ya) götürmek için bir hazırlık yapılır. Asâ-yı Mûsa kitabını tam bitiremediği halde Üstad’ın duasını almak için göndermek ister. Babası hemen kalan beş-altı sayfayı yazıp tamamlayıverir. Hatice yazdığı Asâ-yı Mûsa kitabını daha önce ciltletmiş, güzel de süslemiştir. Üstad hazretlerinin “O nüsha hanımları nurculuğa teşvik ettiği için zayi olmasın” diye bahsettiği kitap budur.[1]

Şahsi Bilgiler[değiştir]

Diğer İsimleri: Hatice Altuğ (evlenmeden önceki adı)

Doğum Yeri ve Tarihi: Isparta, Sav, l930[1]

Vefat Yeri ve Tarihi: Isparta, Sav, 6 Ocak 1913[1]

Kabrinin Yeri:

Risale-i Nur ile Nasıl Tanıştığı[değiştir]

Babası vasıtasıyla tanımıştır.

Bediüzzaman Said Nursi ile Görüşmeleri[değiştir]

Risale-i Nur'da Nerede ve Nasıl Bahsedildiği[değiştir]

Bana gönderdiğiniz Asâ-yı Musa’dan bir nüsha, ciltsiz –yalnız sarı kâğıt cilt olmuş– Hüsrev’in yazısına bir parça benzer fakat üstünde Mustafa ismi var. O kimdir, hangi Mustafa’dır? Hem nüshanın üstünde “On üç yaşında Hatice, Ahmed’in kızı” yazılmış. Bu Ahmed, hangi Ahmed’dir? Hem ona hem kızına bin bârekellah. Bu yaşta bu koca kitabı hem dikkatli, tevafuklu hem güzel sıhhatli yazmak, masumların taifesinin bir kahramanlığıdır. Kim görüyor, mâşâallah der. Buradaki mektep görmüş hanımlarda bir şevk uyandıracak.

(Emirdağ Lahikası-1)


Re’fet ameliyat oldu mu? Ne haldedir? Merak ediyorum. Ona çok dua edildi. Savalı kahraman Ahmed’in kerîmesi Hatice’nin yazdığı Asâ-yı Musa mecmuasını kahraman Tahirî, İstanbul’da birisine emaneten bırakmış. O nüsha hanımları Nurculuğa teşvik ettiği için zayi olmasın. Muattal kalmışsa, lüzum kalmamışsa bana gönderilsin.

(Emirdağ Lahikası-1)

Risale-i Nur'daki Diğer Alakalı Yerler[değiştir]

İlgili Resimler/Fotoğraflar[değiştir]

İlgili Maddeler[değiştir]

Kaynakça[değiştir]