Hasan Ergünal

Nurpedia.org - İman ve İslam Hakikatlerine Dair Nur Ansiklopedisi sitesinden
07.39, 6 Şubat 2018 tarihinde Turker (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 6890 numaralı sürüm (Yeni sayfa: "Kategori:Şahıs Kategori:Nur Fabrikası Thumb|left '''Hasan Ergüner''' ya da '''İslamköylü Hasan Hoca''' Risalelerin yazılmasında ve neş...")
(fark) ← Önceki sürüm | Güncel sürüm (fark) | Sonraki sürüm → (fark)
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Thumb
Thumb

Hasan Ergüner ya da İslamköylü Hasan Hoca Risalelerin yazılmasında ve neşrinde hizmet etmiş, ömrü boyunca evlenmeyerek hayatını nur hizmetiyle geçirmiş, İslamköyde Nur Fabrikası sahibi Hafız Ali ağabeyden Kur'an dersi alıp beraber bulunmuş bir nur talebesidir.[1]

Şahsi Bilgiler

Diğer İsimleri:

Doğum Yeri ve Tarihi: İslamköy, Isparta, 1924[1]

Vefat Yeri ve Tarihi: 4 Ekim 2012[1]

Kabrinin Yeri: İslamköy Aile kabristanı[1]

Risale-i Nur ile Nasıl Tanıştığı

İslamköylü Hafız Ali ağabey aracılığıyla tanımıştır.[1]

Bediüzzaman Said Nursi ile Görüşmeleri

İlk defa 1947'de Emirdağ'da ziyaret etmiştir.[1]

Risale-i Nur'da Nerede ve Nasıl Bahsedildiği

Risale-i Nur'daki Diğer Alakalı Yerler

Hâfız Ali’nin mektubunda, İslâmköyü’ndeki hocalara muhabbete ve dostluğa karar vermesi bizi memnun eyledi. Evet İslâmköyü, nasıl ki Risale-i Nur’a pek ziyade alâkadarlıkta imtiyaz ve sebkat kazanmış. Öyle de ben orada iken sair hocalara nisbeten İslâmköyü hocaları dahi daha ziyade insaflı ve Risale-i Nur’u takdir ettiklerini gördüğümden, bu havalideki hocaların lâkaytlıklarına karşı onları hüsn-ü misal gösteriyorum. İnşâallah onlardan zarar gelmez. Ben İslâmköyü’nü Nurs köyü gibi biliyorum, o hocalara da akrabam nazarıyla bakıyorum, onlara da selâm ediyorum. Evet, onların insafı ve Risale-i Nur’a karşı dostluklarıyla, Nur Fabrikası o köyde dağdağasız teessüs etti tahmin ediyorum.

(Kastamonu Lahikası)

İlgili Resimler/Fotoğraflar

İlgili Maddeler

Kaynakça

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 Isparta Kahramanları, Himmet Koçoğlu Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "a" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış