Mişail (as)

Nurpedia.org - İman ve İslam Hakikatlerine Dair Nur Ansiklopedisi sitesinden

Hz. Mişail (as) veya Mihail (as) yaklaşık olarak MÖ 737'den 696'ya kadar peygamberlik yapmıştır. Ahd-i Atik'in (Yahudilerin kutsal kitabına hıristiyanlarca verilen ad) 3 bölümünden (Tevrat, Peygamberler, Kitaplar) 2. bölümünün 2. kısmının 7 bab'tan oluşan 8. kitabı Hz. Mişail'e (Mika) ayrılmış olup çeşitli vaad ve tehditleri ihtiva eder.[1]

Bediüzzaman da Mişail kitabının 4. babındaki bir ayetin zahir bir surette dünyanın en mübarek dağı olan Arafat'ı ve orada her iklimden gelen hacıların tekbir ve ibadetlerini ve ümmet-i merhume namıyla şöhret-şiar olan ümmet-i Muhammediyeyi tarif ettiğini söylemiştir.

Bilgiler[değiştir]

Diğer İsimleri: Mihail, Mika, Micah (İngilizcede)

Doğum Yeri ve Tarihi: -

Annesi: -

Babası: -

Kardeşleri: -

Soyu: -

Vefat Yeri ve Tarihi: -

Kabrinin Yeri: -

Harita Konumu: -

Hanımları: -

Çocukları: -

Peygamberlikle Görevlendirildiği Yer ve Tarih: -

Peygamber Olarak Gönderildiği Kavim: İsrailoğulları

Kur'an'da İsminin Geçtiği Yerler[değiştir]

Hz. Mişail'nın ismi Kur'an'da geçmez.

Risale-i Nur'da Nerede ve Nasıl Bahsedildiği[değiştir]

Mişail namıyla müsemma Mihail Peygamber’in kitabının Dördüncü Babında şu âyet var: “Âhir zamanda bir ümmet-i merhume kaim olup orada Hakk’a ibadet etmek üzere, mübarek dağı ihtiyar ederler. Ve her iklimden orada birçok halk toplanıp Rabb-i Vâhid’e ibadet ederler. Ona şirk etmezler.”

İşte şu âyet, zahir bir surette dünyanın en mübarek dağı olan Cebel-i Arafat ve orada her iklimden gelen hacıların tekbir ve ibadetlerini ve ümmet-i merhume namıyla şöhret-şiar olan ümmet-i Muhammediyeyi tarif ediyor.

(19. Mektup)

Risale-i Nur'daki Diğer Alakalı Yerler[değiştir]

İlgili Resimler/Fotoğraflar[değiştir]

İlgili Maddeler[değiştir]

Kaynakça[değiştir]