Joachim Wach
Joachim Wach din bilimleri sahasında çalışmaları olan Hıristiyan bir Alman alim olup İslamiyetin getirdiği medeni ve sıhhi emirleri takdir etmiştir. Din tarihi ile din felsefesi ayrımını vurgulamış ve din sosyolojisi dalını geliştirmiştir. Uzun zaman önce Yahudilikten Hıristiyanlığa geçmiş bir ailenin ferdidir. [1]
Şahsi Bilgiler[değiştir]
Diğer İsimleri: Joachim Ernst Adolphe Felix Wach, Jochaim Du Rulph, Yoahim Dü Raf
Doğum Yeri ve Tarihi: Chemnitz, Saksonya, 25 Ocak 1898[1]
Vefat Yeri ve Tarihi: İsviçre, 27 Ağustos 1955[1]
Kabrinin Yeri:
Eserleri[değiştir]
Din Sosyolojisi vb.[1]
Risale-i Nur'da Nerede ve Nasıl Bahsedildiği[değiştir]
Kur’an bütün dinî kitaplara faiktir
Alman âlimlerinden ve müsteşriklerinden Jochahim Du Rulph (Yoahim Dü Raf) Kur’an’ın sıhhate verdiği ehemmiyetten bahsederken şu sözleri söylüyor:
İslâmiyet’in şimdiye kadar Avrupa muharrirlerinden hiçbirinin nazar-ı dikkatini celbetmeyen bir safhasını bahis mevzuu etmek istiyorum. İslâmiyet’in bu safhası, onun sıhhati muhafaza için vuku bulan emirleridir. Evvela şunu itiraf etmek lâzımdır: Kur’an, bu nokta-i nazardan bütün dinî kitaplara faiktir. Kur’an’ın tarif ettiği basit fakat mükemmel sıhhî kaideleri nazar-ı dikkate alırsak bu mukaddes kitap sayesinde bütün dünyanın bazı kısımlarıyla, haşerat mahşeri olan Asya’nın, müthiş bir tehlike olmaktan kurtulduğunu görürüz. Müslümanlık nezafeti, temizliği, nezaheti bütün sâliklerine farz etmekle, birçok tahripkâr mikropları imha etmiştir.
Jochahim
(İşarat'ül İ'caz, Ecnebi Feylesofların Kur’an Hakkındaki Beyanatları)
“Müslümanlığın talim ettiği medeni ve sıhhî esaslar sayesindedir ki haşerat mahşeri olan Asya müthiş bir tehlike olmaktan kurtulmuştur.” (Alman âlimlerinden Jochahim Du Rulph)