Fatma Bayramoğlu

Nurpedia.org - İman ve İslam Hakikatlerine Dair Nur Ansiklopedisi sitesinden
14.07, 24 Ocak 2023 tarihinde Turker (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 32684 numaralı sürüm ("Kategori:Kabri Safranbolu Mezarlığında Olanlar Kategori:Şahıs '''Fatma Bayramoğlu''' Safranbolu havalisinin ilk Nur talebelerinden Hıfzı Bayra..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
(fark) ← Önceki sürüm | Güncel sürüm (fark) | Sonraki sürüm → (fark)
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Fatma Bayramoğlu Safranbolu havalisinin ilk Nur talebelerinden Hıfzı Bayramoğlu'nun hanımıdır. Beyi ve oğulları Hüsnü ve Yılmaz ile birlikte ailecek nurlara sahip çıkmışlardır.

Şahsi Bilgiler

Diğer İsimleri:

Doğum Yeri ve Tarihi: 1329

Vefat Yeri ve Tarihi: 1994

Kabrinin Yeri:

Harita Konumu: [1]

Risale-i Nur ile Nasıl Tanıştığı

Beyi Hıfzı Bayram Üstadı ziyaret ettiğinde Üstad onu, hanımını ve çocuklarını talebeliğine kabul etmiştir.

Bediüzzaman Said Nursi ile Görüşmeleri

Risale-i Nur'da Nerede ve Nasıl Bahsedildiği

Safranbolu’daki hâlis kardeşlerimizden Hıfzı’nın küçük medrese-i Nuriyesi olan hanesindeki küçük ve çok çalışkan masumları on bir yaşında Yılmaz ve on üç yaşında Hüsnü’nün ve onlar gibi Nur’a çalışan muhterem validelerinin mübarek kalemleriyle yazdıkları tebriklerini, umum Safranbolu ve Eflani medrese-i Nuriyesi namına bu ramazanın bir firdevsî teberrükü hesabına kabul ettik. Yılmaz’ın rüyası aynen çıkmış.

(Emirdağ Lahikası-1)

Risale-i Nur'daki Diğer Alakalı Yerler

İlgili Resimler/Fotoğraflar

İlgili Maddeler

Kaynakça